ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή η Μικροζυθοποιία Σερρών ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον ζύθο.

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον ζύθο.

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον ζύθο.

Μια γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Πρόκειται για ένα γεμάτο με δράσεις Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης, όπου οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι τα εξής:



Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE



Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», συνεχίζει η ανακοίνωση, δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα όπως:

Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης

Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας

Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα

Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό

Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας

Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους

Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς

Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή.

Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στο site της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών http://www.ellinikienosizithopoion.gr 

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.