Καθημερινός Παρατηρητής - Ανοιχτή η Μικροζυθοποιία Σερρών ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πρωτοσέλιδο

Ανοιχτή η Μικροζυθοποιία Σερρών ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αύξηση μεγέθους γραμματων Μείωση μεγέθους γραμματων Επαναφορά μεγέθους γραμματωνprint
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον ζύθο.

Μια γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Πρόκειται για ένα γεμάτο με δράσεις Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης, όπου οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι τα εξής:



Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE



Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», συνεχίζει η ανακοίνωση, δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα όπως:

Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης

Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας

Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα

Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό

Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας

Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους

Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς

Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή.

Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στο site της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών http://www.ellinikienosizithopoion.gr 

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Newsletter

Σαν σήμερα...

1907 | 

Στο χωριό των Ποροϊων, Μάτνιτσα (Μακρυνίτσα) φονεύθηκαν από τους Βουλγάρους δύο χωρικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να προσχωρήσουν στο σχίσμα.

1909 | 

(Δευτέρα) Στις 12 το πρωί συνήλθαν τα Σωματεία της πόλης Σερρών με αφορμή τον πρόωρο θάνατο του «Σεβαστού και πεφιλημένου αυτών ποιμενάρχου Κυρού Αθανασίου» και μετά από σύσκεψη αποφάσισαν: α) Να εκφράσουν την λύπη τους, β) Να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην άτυχη μητέρα του μεταστάντος, γ) Να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη, δ) Να ταφή ο νεκρός σε ένδειξη σεβασμού μέσα στον περίβολο της Μητροπολιτικής Εκκλησίας, ε) να παρακολουθήσουν την εκφορά του νεκρού στις 9 μ.μ. όλα τα σωματεία και οι συντεχνίες και να ειδοποιηθούν τα γύρο χωριά, στ) να κλείσει η αγορά όλη τη μέρα σε ένδειξη πένθους και σεβασμού, ζ) Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος εκ μέρους της Κοινότητας.

1930 | 

Ο «Άρης» Σερρών κέρδισε την ποδοσφαιρική ομάδα του «Ορφέως» Λαγκαδά με σκορ 4 -1

1935 | 

Στο θερινό κινηματογράφο «Όαση» προβλήθηκε η ταινία «Μαντάμ Ντυπαρ» με την Νόρμα Ταλμάζ.

1939 | 

Συνέχισε τις παραστάσεις του στα «Διονύσια» το δεκαπενταμελές «Ελληνικόν Βαριετέ», στο οποίο έχουν προστεθεί το ακροβατικό «Τρία Αστέρια» και μόνο για μια μέρα η ντιζέζ Ντενίζ.

1997 | 

Σύσσωμη η κωμόπολη της Ν. Ζίχνης με επικεφαλής τον Δήμαρχο τίμησε τον αείμνηστο γιατρό Γεώργιο Παπαβασηλίου με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, μπροστά στο παλιό σχολείο. Ο Γεώργιος Παπαβασηλίου γεννήθηκε στο Άργος της Πελοποννήσου και άσκησε το λειτούργημα του στη Ν. Ζίχνη και τη γύρω περιοχή από το 1935. Ήταν αυτός που αντιλήφθηκε, ότι το νερό της Βυζαντινής Ζίχνας από τη θέση Λευκή Πηγή μπορούσε να έρθει στη Ν. Ζίχνη με υδροσωλήνες, σε ελεύθερη ροή. Χάρις σε αυτόν έγινε κατορθωτό η Ν. Ζίχνη να αρδευτεί με πόσιμο και υγιεινό νερό.
Ιστορικό ημερολόγιο των Σερρών
Επιμέλεια: Σ. Π. Αραμπατζής
(δημοσιογράφος ΕΡΑ Σερρών)

Τα πιο διαβασμένα

Τις τελευταίες 7 ημέρες